De ce?

Dacă nu ne-am exprima din punct de vedere artistic, care ar fi diferenţa dintre noi şi roboţi?

marți, 29 decembrie 2009

Prelucrarea materialului

Indiferent de polimerul care v-a "furat" inima, prelucrarea este foarte importantă. Iată câteva reguli de bază:
  1. Polimerul atrage de minune praful şi părul. Înainte de a începe prelucrarea, trebuie să vă asiguraţi că spaţiul de lucru este curat. Spălaţi-vă pe mâini!
  2. Dacă schimbaţi culoarea, de asemenea asiguraţi-vă că aveţi mâinile curate şi curăţaţi bine suprafaţa şi instrumentele de lucru.
  3. Pentru prelucrare, polimerul trebuie încălzit, înmuiat. Acest lucru presupune frământarea materialului. Încălzitul nu presupune nici cuptor cu gaze şi nici cu microunde.
  4. Căldura mâinilor este de ajuns pentru acest lucru. Materialul se rulează în palme cam 5 minute. Dacă materialul se supraîncălzeşte, puteţi răci mâinile cu apă rece sau puteţi aşeza materialul pe o placă rece, de exemplu, o placă de faianţă.
  5. Rulaţi fimo sub formă de mingie iar apoi, cu ajutorul palmelor, încercaţi să faceţi o formă alungită, ca de râmă sau şarpe, dacă vreţi. Dacă materialul se rupe sau are crăpături, atunci nu este gata pentru prelucrare şi trebuie să continuaţi cu frământarea.
  6. Pentru păstrare, fiecare culoare trebuie împăturită separat. Materialul nu trebuie să vină în contact cu aerul. Puteţi utiliza folie pentru alimente, o cutie de plastic cu capac sau o pungă cu "fermoar".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Recomand cu incredere!

create your own banner at mybannermaker.com!